***       Водещите новини за деня до 13.00 ч., 

...
   ***   
   Водещите новини за деня до 13.00 ч., 
Коментари Харесай

Водещите новини! Проектокабинет в България. Напрежение в Косово. Криминално обвинение за зам.-шефката на ЕП


   ***   

   Водещите вести за деня до 13.00 ч.,   
   на 12 декември    

 

Правителство с трима вицепремиери предлага претендентът за министър председател проф. Николай Габровски. И трите вицепремиерски места ще са заети от дами, които са към този момент известни в политиката.

***

„ Ако съдим по номинираните, прави усещане, че в енергетиката ще изпълняваме целите на " Газпром " и Руската федерация. Говори ми за това, че след голямото напрежение, което разтърсваше цялата страна години наред, сред президент и ГЕРБ се оказва, че има фигури, които демонстрират стопляне на политическите връзки сред Радев и ГЕРБ “.

***

Руски публични лица поредно организират осведомителни интервенции, предполагащи, че беларуските стандартни сухопътни сили може да се причислят към съветската инвазия в Украйна. Беларуските водачи, в това число президентът на Беларус Александър Лукашенко, от време на време се преценяват с тези осведомителни интервенции.

***

Белград транспортира оръжия и военна техника към границата с Косово, демонстрираха разнообразни канали в Телеграм, споделяйки видео материала. 

Според медии Нишкият корпус и 63-та въздушнодесантна бригада към този момент е в непосредствена непосредственост. 5 хиляди жандармеристи са в бойна подготвеност. 

Заедно с това Сърбия приготвя текста на молбата КФОР да разположи свои сили в границите на резолюцията на Организация на обединените нации.

***

Европейският съюз приканва Косово и Сърбия да деескалират последните си конфликти, съобщи висшият представител на Европейския съюз по външната политика Жозеп Борел.

***

Сръбският президент Алексаднър Вучич свика Съвета за национална сигурност на фона на продължаващото напрежение в Косово.

***

Окръжният прокурор на Хасково Иван Стоянов съобщи на брифинг тази заран, че две са главните версии, които работят проверяващите за автобусната злополука край село Младиново. Едната версия - човешка неточност и придвижване с несъобразена скорост, другата версия е ненадейно изникнала техническа нередовност.

***

***

Заместник-председателката на Европейския парламент Ева Кайли е с повдигнати обвинявания за присъединяване в проведена незаконна група, корупция и пране на пари в хода на следствието за взимани подкупи от Катар.

Кайли бе една от четиримата арестувани след огромната полицейска акция на полицията и прокуратурата в Брюксел. И четиримата са упрекнати за присъединяване в проведена незаконна група, корупция и пране на пари, отбелязва белгийското издание L'Echo.

По случая в събота вечерта бе арестуван и белгийски евродепутат, като съгласно вестник Le Soir това е социалистът Марк Тарабела.

***

От неделя вечерта е отчасти възобновено електрозахранването в Одеса и други градове и области на района. Това съобщи във видеообръщението си президентът на Украйна Володимир Зеленски, оповестява Укринформ, базирайки се на уеб страницата на президента.

***

Иран заяви през днешния ден, че е екзекутиран втори пандизчия, арестуван по време на националните митинги, които към този момент са ориентирани против теокрацията в страната, съобщи Асошиейтед прес. По националната телевизия бяха излъчени фрагменти, за които се твърди, че демонстрират по какъв начин екзекутираният намушква смъртоносно мъж и по-късно бяга.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР